CSUKA RECEPTEK

Csuka dióval töltve

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg-os csuka, 1 zsemle, fél citrom, 2 dl tej, 10 dkg tört dióbél, só, bors, majoránna, 2 tojás, 1 csésze tejföl (elhagyható), vaj

A tejbe áztatott és vigyázva kinyomott zsemlyét a tört dióval, csipetnyi majorannával, a 2 tojássárgájával és a kemény habbá vert tojásfehérjével jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a tisztított, kibelezett, enyhén sózott, citromozott halat. a megtöltött hal hasát összetűzzük és sütőben, vajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
Tálalás előtt a tűzést kiszedjük, a halat ujjnyi vastagságú adagokra szeletelve tálaljuk.
A zsiradékhoz tejfölt keverhetünk, hogy ezzel a mártással körítsük majd a halat.

Jó tudni! Pisztrángot, pontyot is tölthetünk így. Citromos majonézmártással körítjük.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Energiatartalom: 2809 kJ / 669 kcal
Italajánlat: cirfandli

 

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép