Csuka dióval töltveHozzávalók 6 személyre: 1,5 kg-os csuka, 1 zsemle, fél citrom, 2 dl tej, 10 dkg tört dióbél, só, bors, majoránna, 2 tojás, 1 csésze tejföl (elhagyható), vaj
A tejbe áztatott és vigyázva kinyomott
zsemlyét a tört dióval, csipetnyi majorannával, a 2 tojássárgájával és a
kemény habbá vert tojásfehérjével jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Megtöltjük vele a tisztított, kibelezett, enyhén sózott,
citromozott halat. a megtöltött hal hasát összetűzzük és sütőben, vajban
mindkét oldalán pirosra sütjük. Jó tudni! Pisztrángot, pontyot is tölthetünk így. Citromos majonézmártással körítjük.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
|
||||
www.sejt.hu
- Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak
horgászatról horgászoktól. Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU sejt@sejt.hu |