HALLEVES (HALÁSZLÉ) RECEPTEK

Halászlé korhely módon

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész ponty (kb. 1 kg), 2-3 vöröshagyma, 1 mokkáskanál majoránna, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 40 dkg savanyú káposzta, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál cseresznyepaprika-krém, fél citrom leve, 2 dl tejföl, só
A ponty fejéből és a farkából a megtisztított vöröshagymával, a sóval, kb. 1,5 liter vízzel halászléalapot főzünk. Kissé hűlni hagyjuk, leszűrjük, és a csontról lefejtett, áttört halhúst is hozzáadjuk. Felforraljuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát néhány vágással rövidebbre aprítjuk, lábosba szórjuk, a babért beledobjuk, és annyi hallevest öntünk rá, amennyi ujjnyira ellepi.
(A többi hallét a cseresznyepaprikával, citromlével, tejföllel és majoránnával ízesítjük, és melegen tartjuk.)
A káposztás hallét lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben a hal törzsét fölszeleteljük, és a puha káposztára fektetjük. Letakarva további 8-10 percig pároljuk, végül a többi hallevest ráöntve kínáljuk.

Jó tudni! Egyre jobban terjed a halleves e formája. Aki szereti a pikáns, különleges ízeket, nem fog csalódni benne.

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Energiatartalom: 878 kJ / 210 kcal
Italajánlat: bikavér

 

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép