Ponty aszpikkal: (régi szegedi recept a század elejéről)Szép darab pontyot darabokra vágva megsózunk. Aztán két deciliter fehér borecetet, másfél liter vizet, babérlevelet, sárgarépát, citromhéjat, egész borsot, apró darabokra vágott vöröshagymát, két dekagramm vizahólyagot lábasba teszünk és mindezt forraljuk; aztán a halat beletesszük, megfőzzük, tálra tesszük, a levét leszűrjük s kihűtjük. Ha kihűlt, egész tojást ütünk bele héjával együtt s ismét parázsra állítjuk s lassan forraljuk, Kendőt feszítünk ki egy szék lábára, a főzetet vigyázva a kendőre öntünk s lassan átszűrjük, hogy megkocsonyásodjék. Tengeri rákokkal kirakjuk, a halat rátesszük s aztán a lé másik felét öntjük reá, megfagyasztván, kiborítjuk s feladjuk. Halkocsonya 1.
Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2-2 fej és farok, egy csövespaprika, 1 ek
paprika, egy nagy fej hagyma, só
|
||||
www.sejt.hu
- Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak
horgászatról horgászoktól. Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU sejt@sejt.hu |