Süllő rostonHozzávalók 4 személyre: 4 süllő, 6 evőkanál zsemlemorzsa vagy liszt, 2 dl olaj, só, 4 szelet citrom A megtisztított, kizsigerelt süllőről levágjuk az uszonyait. Két oldalán, nem túl mélyen a húst beirdaljuk és kívül-belül megsózzuk. Még a sütés előtt a hal gerincét megtörjük, és kifli alakúra hajlítjuk. A szájába tisztított, nyers burgonyát (negyedére vágva) helyezünk. szitált zsemlemorzsába vagy lisztbe forgatjuk, és forró olajba téve szép pirosra sütjük. Tálaláskor a halat úgy helyezzük el, hogy a feje és a farok-része felfelé ívelt formát adjon. Szájába citromgerezdet teszünk.
|
||||
www.sejt.hu
- Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak
horgászatról horgászoktól. Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU sejt@sejt.hu |