TENGERI HAL RECEPTEK

Matróz saláta

Hozzávalók: 1 doboz apró füstölt hal (pl. sprotni), 2 birsalma (vagy birskörte), 2 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 10 dkg eperlevél (levestészta), 1 teáskanál mustár, ízlés szerint só, és törött bors, 2 gerezd fokhagyma.
A birsalmát megtisztítom, gerezdjeire vágom, és nagyon kevés, cukros-sós, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm, és hagyom, hogy kihűljön. A tésztát a szokásos módon forrásban lévő sós vízben kifőzöm, és hideg vízzel leöblítem. Közben a megtisztított hagymát kis kockákra aprítom. A saláta mártásához a tejfölt összekeverem a majonézzel, a sprotni leszűrt levével, ezután kevés mustárral, sóval és borssal fűszerezem. A tojásokat meghámozom, és kis kockákra aprítom. A mártásba keverem a tojáskockákat, a birsalmát, a hagymát és a főtt tésztát. Végül a kis halakat szétszedem és hozzáadom a salátához. Az egészet óvatosan összeforgatom, és befedve teszem el néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverem.

Sajtos-gombás halszeletek

Hozzávalók: Tonhal 60 dkg, liszt 5 dkg, zsír 8 dkg, vaj 8 dkg, vöröshagyma 10 dkg, gomba 15 dkg, fokhagyma 2 gerezd, paradicsompüré 2 dkg, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, Karaván sajt 30 dkg, só, fehér bors; 
Elkészítése: 8 szelet tonhalfilét sóval, fehérborssal beszórunk, lisztbe mártva, kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, és megvajazott tűzálló tálon egymás mellé rakjuk. 5 dkg vajban kis fej reszelt hagymát és 15 dkg gombát pirítunk. Sóval, fehérborssal, fokhagymával ízesítjük, majd paradicsompürével, apróra vágott petrezselyemmel gazdagítjuk. Ráöntjük a halszeletekre, és 300 g reszelt Karaván sajttal bőven megszórjuk. Mérsékelt hőfokon ropogósra sütjük.

 

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép