Körömi pergetések

Történetem egy Júniusi szombaton történt. Horgászni mentem a Körömi- tóra. Reggel 8:00-8:30-ra kiértem a partra. Kipakoltam felszerelésemet egy Gold Star 1,50 botomat és egy Okuma Tamoka pergető orsót használtam és RTM 25 zsinórt.
A vízen csapkodtak a balinok és elszórva láttam 1-2 süllőt. Ígéretes napnak indult. Először a bedőlt fáknál próbálkoztam egy plasztik hallal (Spro ezüstös sneci). Fél óra múlva egy Abu támolygó villantót raktam rá. Az első dobás után egy nagy rántást éreztem BEVÁGTAM.....! 3 perces fárasztás után sikerült a szákolás és kiderült, hogy nem balint fogtam hanem egy dévért aminek a farkába akadt a horog. 1kg-ram volt. A hal természetesen vissza nyerte szabadságát
Tovább haladtam a tavon és egy X-zonos woblerrel próbálkoztam. 2-szer is akasztottam de rosszul akadt a horog és elveszítettem mindkettőt.
Kár.Ismét cseréltem................! A halak rémálmát raktam fel a storm "tüzes tigris" plasztik woblert.
A nádfal előtt dobáltam mikor egy óriási rántást éreztem azt hittem eltörik a bot. Vitte, vitte a balin a nádasba zsinórt de a másodi bevágásra nem éreztem semmit.! Sajnos ez is elment.

Sötétedés előtt elővette a Spro Tele Classic botomat 2,70cm. És az Okuma Tamoka orsómat. Fenékra szereltem és egy Ultrabites-os snecit raktam fel. A bokor elé bedobtam. Sötétedés után egy kapás volt bevágtam egy süllőt akasztottam. Félkilós volt.
Természetesen ő is visszanyerte szabadságát. 22:00-kor elkezdtem pakolni. Indultam haza.

Boldogan és kimerülten tértem haza. Sokat tanultam a mai napon. Remélem a következő horgásztúrámon ilyen élményekben lesz részem.

Egy lelkes horgásztárs =) Kaczkó Dániel

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép