Sziasztok Laci vagyok.

Sokan nevetségesnek tartják, medence ill. akvárium horgászatnak hívják a nagyhalas telepítet tavakat. A fogd meg ereszd el szerintem jó dolog .Ami tény Pavlov sem volt buta gyerek. A többszörösen fogott (verseny pontyok) nagyon óvatosak, szinte észrevehetetlen a kapásuk. A 20-as damilhoz hozzá sem nyúltak a szomszédnál, pedig a csali ugyan az volt. A meder törésmentes egyenletes kb. 3m-re horgásztunk egymástól. Én ötöt fogtam - kicsit volt idegbeteg - nagyon fontos a jelzőólom pontos helye az eresztéken, a megfelelő zsinórvastagság mellet. Valamint a szerelékhez és a halhoz választott horog. Tévhit a nagy hal kemény szerelés elmélet, piciben is van bika erős cucc. De a legfontosabb a saját rontott dolgainkból levont konzekvencia. Mindenki próbáljon ki egy ilyen nagy halas vizet, csak ajánlani tudom. Nem fog utána olyan könnyen zavarba jönni egy nagy, haltól bárhol is horgászik.


A nagy Ő 14 kg-os ponty

Ez a szép hal a Szibériai tok, melyet az Ordas tavon fogható. A képen látható hal 4 kg-os, de a VIP tóba a héten hoznak 20 kg-osakat is.


Szibériai tok


Szibériai tok


Remélem mindenkinek jól telt a húsvét hétfő. Nekem a hímes tojás helyet egy jó 6kg-os pontyot tojt a nyuszi hehe. Sőt másoknak is az Ordas-tavon. Az idén lesz, eddig számomra ismeretlen halfajok telepítése is. Tavalyi év slágere a szibériai tok volt kb. 8 kg. Megpróbálok képet küldeni.


Az általam fogott 6 kg-os ponty.

Sajnos nem én fogtam, de szerencsére nálam volt a gépem. A kép Nötincsen készült az ősz derekán, a hal kb. 12 kg volt, és albínó. Nézéttek a képen, piros a szeme a digitális gépen nincs vaku.

A képre kattintva megnézhetitek a szépséget nagyobb képen is.

 

Itt az újabb fenevadról készült kép,

Ide megpróbálok egy kisfilmet belinkelni, amit le tudtok tölteni.
(Jobb gomb a linken és cél mentése más néven, majd média player-rel lejátszás.)

és itt egy-két életérzés lett megörökítve, amiért érdemes horgásznak lenni.

Hűséges horgásztársam.

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép