Felkészülés a III. Haldoradó – Sporthorgász feeder botos kupára

Barátommal elhatároztuk, hogy elindulunk a horgászversenyen, mely nem volt teljesen sima, hisz munkánkból adódóan elég kevés a szabadidőnk, de nagy nehezen sikerült megoldanunk az indulást. Az utolsó napon nevezés, telefonálással, hogy fogadnak-e bennünket, majd miután igent kaptunk gyorsan, lerendeztünk mindent.
Már nem volt semmi dolgunk, csak felkészülni a horgász versenyre, melyre egy teljes hetünk volt.

Etetőanyag vásárlása.
Mivel fogalmam sem volt arról, hogy miként nézz ki Maconka, ezért megpróbáltam utána nézni újságokba, interneten, de így sem lettem sokkal okosabb. Ezért ezekre a dolgokra nem tudtam alapozni.
Tehát egyszerűen csak elkezdtem gondolkozni. Ami abból állt, hogy rendeltem egy liter csontit és 2 adag etetőszúnyogot, ami elméletileg szintén 1 liter.


1 liter csontkukac


Az újság papírba csomagolt etetőszúnyog

Az etetőanyaggal volt egy kis gondom, hogy milyet és mennyit, de az utolsó pillanatban 3 kg Van Den Eynde feederes anyag mellett döntöttem. Adalékként egy csomag Van Den Eynde Big Fish adalék vásárlása mellett döntöttem,


Van Den Eynde feeder etetőanyag és Van Den Eynde Big Fish adalék

 valamint vásárlásra került a nélkülözhetetlen Milo kukoricapogácsa.


1 kiló kukoricapogácsa felvízezve

Már nem volt hátra más mint venni 4 kg Top Mix Terre de Some földet a szúnyoghoz és lehetett is horgászni.

Taktika:
Elgondolás a következő, a bekevert etetőanyagot a verseny elején becsúzlizom, majd feederrel rádobok, zsinór jelölő filccel jelölök és utána sűrű szövésű drótkosárral földes szúnyogot, csonti kosárral csontit dobálok az etetésre.
A versenyt megelőző nap neki láttam bekeverni az etetőanyagot, ami azzal kezdődött, hogy beültem autómba és kimentem a közelünkbe található sóder bányába és vételeztem 4 liter igazi tiszta bányavizet.  Hazamentem és egy edénybe öntöttem a kukoricapogácsát ráöntöttem 2 liter vizet és hagytam állni, hogy jól megpuhuljon. Míg a kukoricapogácsa ázott, addig előkészítettem a felszerelést a feeder botra, ami teljesen egyszerű volt. A főzsinór 0,18-as hozzá kötve egy háromforgós forgókapocs, ehhez csatlakoztatva 1-es Sensas Power Gum, melyen gyöngyütközővel  volt megütköztetve a tört gubancgátlócső. A szerelés ezen részét egy egyszerű forgókapocs zárta le. Az előke 0,14-es Milo F1-es horoggal. Miután a „speciális” feeder szerelést összeraktam, elővettek a keverő vödröket és a Van Den Eynde feeder etetőanyagot a Big Fisch adalékkal szárazon összekevertem, majd a kukoricapogácsát törőszitán áttörtem az etetőanyagra. Majd az egészet összekevertem és törőszitán ismét áttörtem. Majd kisétáltam a konyhába és kedvesem készletéből 3 doboz Bonduelle csemegekukoricát fölbontottam és az etetőanyaghoz kevertem.


A bekevert etetőanyag jól látszik a csemege kukorica és az angol morzsa

Ezek után már nem volt más dolgom, mint a földet felbontani törőszita segítségével áttörni csomómentesre, az etetőszúnyogot az újságpapírról felporozni, majd azt a földhöz keverni és hűvös helyre eltenni. Azt megjegyezném, hogy az etetőanyag limit miatt csak egy adag etetőszúnyog került bekeverésre. A másikat hűtőtáskába vittem magammal, de ez nem került felhasználásra.
A "taktika" részét képezte még az a Buki Mix által gyártott aromapor, mely vízzel összekeverve jól tapadó és horogálló gyurmát képez.


A felvizezésre váró leendő csali gyurma


A kész narancs, gyümölcs és csoki ízű csali gyurma

A felkészülésen ily módon átesve nyugovóra tértem és vártam a reggelt, hogy el tudjunk indulni a feeder botos horgász versenyre.

Kötségvetés:
1 liter csonti - 1400,- Ft
2 csomag etetőszúnyog - 2*1300,- Ft
Kukoricapogácsa - 680,- Ft
3 kg Van Den Eynde feeder - 3*620,- Ft
Van Den Eynde Big Fish aroma - 570,- Ft
4 kg Top Mix Terre de Some - 2*2 kg 2*280,- Ft
3 doboz Bonduelle csemege kukorica - 3*110,- Ft
Buki Mix gyurma (gyümölcs, narancs, csoki) - 3*225,- Ft
Összesen: 8675,- Ft

Megállapítás:
Jövőre is megyek, ha tudok. Ilyen nagynépi összbuliról kár kimaradni.

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép