ESZKÖZÖK

Elképzeléseim szerint bemutatásra kerülnek azok az eszközök amik szerves, vagy szervetlen részét képezik a horgászok mindennapjainak. Pl. bot, orsó, horog stb.
Itt is meg tudnám köszönni a segítségeteket oly módon, hogy az írások beküldői között SEJT.HU - Pecázz velünk! pólók kerülnek kisorsolásra.

 

Horgász orsó:
Eddig alapvetően azokról a horgász eszközökről volt szó kinek magas kinek alacsony színvonalon, amik teljesen nélkülözhetetlenek a mai horgászathoz. Most egy olyan eszközről esszézünk ami ugyancsak fontos, de nem nélkülözhetetlen a horgász eszköztárunkból. Ő lenne az ORSÓ.

tovább

 

 

Horgász bot:
A horgászok harmadik legfontosabb és nélkülözhetetlen kelléke, mondhatnánk úgy is, hogy a horgász meghosszabbított karja a horgászbot.
A horgászbottal juttatjuk el a csalit a kívánt helyre, vele vágjuk be és fárasztunk eredményesen. A kiszemelt zsákmánytól a meghorgászott víztől és az alkalmazott horgászmódszertől függ, hogy milyen botot választunk.

tovább

 

 

Horgász damil, zsinór:
Valamikor hajdanában az ember őse a kezében tartotta a horgot a történészek találgatása szerint (bár fogalmam sincs ezt mire alapozzák), de állítólag hamar rájöttek, hogy észszerűbb valami növényi rostra kötni a horgot (ugyan hány ujjuk ment addig veszendőbe). Majd valamivel később a fonott selyemszálat használték horgászzsinórnak.

tovább

 

 

Horgász horog:
A horog olyan a horgászatban, mint a közlekedésben a kerék és mint ilyen az ember legelső találmányai közé tartozik. Nagyon sokféle anyagból készült horgot használt és esetleg használ mi is az emberisség pl.: kovakőből pattintott, csontból, kagylóhéjból faragott és valamilyen fémből kovácsolt.

tovább

 


 

 
 
 
www.sejt.hu - Horgász e-enciklopédia, hogy mindent tudhass! - Horgászoknak horgászatról horgászoktól.
Barangol.hu | kartotek.hu | mozogj.hu | ragacs.hu | SEJT.HU
sejt@sejt.hu Oldaltérkép